Voltigering

Udover spring og dressur tilbyder Hvidovre-Avedøre Rideklub voltigering, som er akrobatik til hest, der udøves enten som holdsport eller individuelt. Hesten longeres af en longefører i skridt eller galop. Udøverne springer op på hestens ryg og udfører enten obligatoriske øvelser eller et frit program. Voltigering udvikler udøvernes motorik, koncentration og samarbejdsevner.

Vi har både hold for begyndere, let øvede og elite. Hvis du er interesseret i en prøvetime til 75 kr., kan du komme forbi hver den første søndag i måneden kl.16.30. Du skal have bære løse bukser, tætsiddende top og kondisko.

Kontakt underviserne på volti@hvr-rideklub.dk hvis du har spørgsmål.

Fakta om voltigering

• En voltigeringshest går voltigering en til to gange om ugen, og trænes derudover som almindelig ridehest.
  • En voltigeringshest får pauser fra indspændingerne undervejs i træningen. Indspændingerne hjælper hesten til at gå korrekt, når den har udøvere på ryggen, det vil sige, at den bærer sig korrekt med løftet ryg og derved undgår skader.
  • Hesten op- og afvarmes på begge volter, og som regel voltigeres der på begge volter i løbet af et træningspas.
  • Der bruges ikke ridehjem i voltigering, da det i værste fald kan være til større fare end beskyttelse.

VoltiVandrePokal

I år 2013 indførte HVR en speciel vandrepokal, der hvert år bliver uddelt til en udøver der har gjort en særlig indsats;
Pokalen gives til en voltigeringsudøver som gennem året har haft en særlig betydning for voltigering på HVR. Enten ved at være en god holdkammerat, have flyttet sig sportsligt eller på anden måde, har givet et specielt bidrag.

2013/2014 – Maria Hansen og Marie-Louise Larsen
Pokalen gik i år til to voltigører, som altid er klar på at give en hjælpende hånd. De bruger lang tid på at komme til Hvidovre, enten med tog og cykel eller ved kørsel af forældre. Vi er meget glade for, at I bliver ved med at komme og vi er meget glade for den uvurderlige hjælp, som I giver.

2012/2013 – Lotte Sabroe
Lotte fik prisen på grund af hendes store arbejde som hjælpetræner, og ikke mindst på grund af hendes altid positive energi, gåpåmod og gode kammeratskab.