Stævne-info..

Alle vores udv. klub- og distriktsstævner kan findes på GO!

Rideskolestævner vil løbende blive annonceret på opslagstavlerne i rytterstuen og i kalenderen (tryk på eventet for mere info om et arrangement).

Bliv også medem af vores facebookgruppe – her vil løbende blive infomeret om diverse arrangementer (mm) for klubbens medlemmer og du får info når der bliver slået noget op på hjemmesiden.

På DRFs hjemmeside kan du finde reglementer og dressurprogrammer og baneskitser lige til at printe – vær opmærksom på at nogle af programmerne er forskellige for A- (20×60) og B-bane (20×40).
Til rideskolestævnerne rides der altid på B-bane, hvis man starter udvidet klubstævne rider ponyerne på B-bane og hestene på A-bane – med mindre andet er angivet i propositionerne.

Hvis man skal starte trækker-klassen, er det HVR Special uden galop  man skal ride – vær opmærksomme på at dette ikke er det samme program som LD1 og 2, der ligeledes er uden galop.

Tøj til stævne?
Der er ingen grund til at gå ud og investere i det helt store skrud, fordi man har meldt til sit første rideskolestævne – dog er det at være til stævne noget særligt, og dressur er en pæn sport: Grønne ridebukser, en rød regnjakke og to forskellige ridestrømper harmonere derfor ikke så godt 😉 Der findes dog massere af ting hjemme i skabet, som sagtens kan bruges!

På overkroppen: Vi ser gerne, at man bærer en stævnejakke, en klubtrøje eller en mørk eller diskret ensfarvet trøje/blazer/cardigan. Hvide eller mørke/diskrete ridehandsker på hænderne. En godkendt ridehjelm er et MUST! Sikkerhedsvest er valgfrit. Flet gerne håret, så det er samlet og væk fra ansigtet.

På underkroppen: På benene, kan man – hvis man ikke har hvide stævnebukser – alternativt bruge mørke/diskrete ridebukser eller leggings – du kan feks. matche dine bukser og trøje. Der skal rides i sko/støvler godkendt til ridning: Lange ridestøvler, korte ridestøvler m/u leggings eller skafter.
Det vil i propositionerne være angivet om det er tilladt at starte med spore – dog max. 2 cm. hvis man starter på pony og max. 4 cm hvis man starter på hest. Alternativt kan man bære pisk.

Hesten: Strigl hesten godt, flet manen og eventuelt halen. Showshine må benyttes på bagparten og halsen af hesten – IKKE i sadellejet. Det er tilladt at benytte gamacher, men ikke bandager på hestene. Rideklubben råder over en række hvide underlag, som man er velkommen til at benytte. Alternativt kan man matche underlag med ens trøje/tøj.

Lær dit program udenad og husk at smile 🙂

Held og lykke!