Introduktionskursus eller prøvetime

HVR vil gerne sikre at vores ryttere får mest muligt ud af rideundervisningen og derfor er det vigtigt, at du går på et hold, der matcher dit rytter-niveau. Hvis undervisningsniveauet er for højt, kan det blive svært at følge med, ligesom et for lavt niveau ikke vil udfordre dig og derfor heller ikke udvikler dig og forbedrer din ridning. Derfor skal alle der ønsker at gå til ridning hos HVR deltage i en introduktionsdag, så vi kan finde præcist dét hold, der passer bedst til dig.

Ud over at finde det rigtige hold, har introduktionsdagen til formål at orientere kommende ryttere (og børnerytternes forældre) om Hvidovre-Avedøre Rideklub: Hvordan stedet drives og hvordan tingene foregår hos os. Vi fortæller lidt om rideklubben, rideskolen, vores heste, hvordan vi udvælger hestene til rideskolen, vores faciliteter, vores arrangementer, REGLER, skik og brug og meget mere...

En intro-dag varer ca. 3 timer og koster 250,- for den aktive rytter. Evt. ledsager er gratis!

Lige i øjeblikket er introduktionsdagene sat på midlertidigt stop, grundet CORONA.

Som udgangspunkt gælder følgende principper for ALLE nye medlemmer på HVR:

Børneryttere op til 14 år

Det er obligatorisk for ALLE børneryttere at du skal deltage i en intro-dag, inden du kan blive tilmeldt et hold eller en venteliste (også selv om du har gået til ridning før).

Du SKAL ledsages af min. 1 voksen over 18 år og det bør være den, der oftest ledsager dig til dine ridetimer. Dette er meget vigtigt, da vi rideunderviseren ikke har mulighed for at hjælpe med at få din hest gjort klar til undervisningen og vi har heller ikke personale ansat til denne opgave. Derfor er vi afhængige af, at din voksne ledsager tager aktivt del i klargøring/opsadling og afsadling af din hest inden og efter din ridetime: Klargøringen omfatter striglning, hovrensning, op- og afsadling, skylle bid, hænge hovedtøj og sadel på plads, evt. trække hesten mellem stald og ridehus, m.v.

Hvis du skal bruge en trækker når du rider, er det også din voksne ledsager, der forventes at lunte/løbe ved siden af dig og din hest.

Juniorryttere ml. 14 og 18 år

Som juniorrytter er det også obligatorisk for dig at deltage i en inteo-dag. Vi anbefaler, at du har en voksenledsager over 18 år med, men det er ikke et krav. Du skal dog selv kunne forestå de praktiske opgaver med klargøring og afrigning af din hest, ligesom du skal kunne ride uden trækker - se beskrivelsen herover.

Hvis du har mindst 5 års praktisk rideerfaring og kan håndtere hesten selv, kan du søge dispensation fra at deltage på en intro-dag. Send en mail til info@hvr-rideklub.dk, med navn, alder og beskrivelse af din rideerfaring - så ta’r vi den derfra.

Voksenryttere over 18 år

For dig, der er voksenrytter og har mindre end 5 års praktisk rideerfaring ELLER har holdt ridepause i 5 år eller mere, er det obligatorisk at deltage i en intro-dag. Du skal selv kunne forestå de praktiske opgaver med klargøring og afrigning af din hest, ligesom du skal kunne ride uden trækker.

Hvis du har mindst 5 års praktisk rideerfaring og kan håndtere hesten selv, kan du søge dispensation fra at deltage på en intro-dag. Send en mail til info@hvr-rideklub.dk, med navn og beskrivelse af din rideerfaring - så ta’r vi den derfra.

Det praktiske

Du kan læse mere om dressurundervisningen på HVR her - og se vores holdoversigt her.

Det er en betingelse for at få plads på et ridehold, at du har deltaget i et intro-dag. Vi anbefaler, at du opretter en profil i systemet og når vi igen er klar til at holde intro-dage, vil det blive annonceret på forsiden af hjemmesiden her. Selve ilmeldingen kommer til at ligge under menupunktet "Tilmeding"⇒ "Arrangementer".

Vi er en meget populær klub, som stort set dagligt får henvendelser fra håbefulde nye ryttere - det er vi selvfølgelig både glade for og stolte af! Populariteten har bare den bivirkning, at der kan være lange ventelister til nogle af vores ridehold. Vi lover, at ingen, der står på vores ventelister bliver glemt. Du hører fra os, lige så snart der er plads på et hold, men der kan være lang ventetid.