Intro-kursus

For at du, som rytter, kan få mest muligt ud af rideundervisningen, er det vigtigt, at du går på et hold, der matcher dit niveau, dine evner og erfaringer. Hvis undervisningsniveauet er for højt, kan det blive svært at følge med, ligesom et for lavt niveau ikke vil udfordre dig, hvorved du heller ikke udvikler og forbedrer din ridning. Derfor skal alle der ønsker at gå til ridning hos HVR deltage i et intro-kursus, så vi kan finde præcist dét hold, der vil passe bedst til dig.

Intro-kurset har også til formål at orientere deltagerene om HVR, hvordan stedet drives og hvordan tingene foregår hos os. Vi fortæller lidt om rideklubben, rideskolen, vores faciliteter, vores arrangementer, REGLER, skik og brug og meget mere..

Børneryttere, t.o.m. 14 år

Det er obligatorisk for ALLE børneryttere at du skal deltage i et intro-kursus, inden du kan blive tilmeldt et hold eller en venteliste (også selv om du har gået til ridning før).

Du SKAL ledsages af min. 1 voksen, som skal være dén, der oftest ledsager dig til dine ridetimer. Dette er meget vigtigt, da vi rideunderviseren ikke vil være i stand til at hjælpe med at få din hest gjort klar til undervisningen og vi har heller ikke andet personale ansat til at løse denne opgave. Derfor er vi afhængige af, at din voksne ledsager tager aktivt del i klagøring/opsadling og afsadling af din hest inden og efter din ridetime: Strigling, hovrensning, op- og afsadling, skylle bid, hænge hovedtøj og sadel på plads, trække hesten mellem stald og ridehus, m.v.

Hvis du skal bruge en trækker når du rider, er det også din voksne ledsager, der forventes at lunte/løbe ved siden af dig og din hest.

Juniorryttere mellem 15 og 18 år

Som juniorrytter er det også obligatorisk for dig at deltage i et intro-kursus. Vi anbefaler, at du har en voksenledsager over 18 år med, men det er ikke et krav. Du skal dog selv kunne forestå de praktiske opgaver med klargøring og afrigning af din hest, ligesom du skal kunne ride uden trækker - se beskrivelsen herover.

Hvis du har mindst 5 års praktisk rideerfaring og kan klare de praktiske opgaver selv, kan du søge dispensation for deltagelse i intro.kurset og i stedet booke en prøvetime - vi anbefaler stadig på det kraftigste at du deltager, så vi kan vurdere hvilket hold, der vil passe til dit rideniveau. Du kan søge dispensation og booke en prøvetime ved at sende en mail til info@hvr-rideklub.dk, hvor du beskriver din rideerfaring og hvilket hold/niveau du ønsker prøvetime på. Bestyrelsen vil herefter tage stilling til, om der kan dispenseres for deltagelse i intro.kurset, samt hvilke dage du har mulighed for at få en prøvetime.

Voksenryttere over 18 år

For dig, der er voksenrytter og har mindre end 5 års praktisk rideerfaring ELLER har holdt ridepause i 5 år eller mere, er det obligatorisk at deltage i et intro-kursus. Du skal selv kunne forestå de praktiske opgaver med klargøring og afrigning af din hest, ligesom du skal kunne ride uden trækker - se beskrivelsen i afsnit 2, under "Børneryttere".

Hvis du har mere 5 års praktisk rideerfaring og kan klare de praktiske opgaver selv, kan du søge dispensation for deltagelse i intro.kurset og i stedet booke en prøvetime - vi anbefaler dog stadig på det kraftigste at du deltager, så vi kan vurdere hvilket hold, der vil passe til dit rideniveau. Du kan søge dispensation og booke en prøvetime ved at sende en mail til info@hvr-rideklub.dk, hvor du beskriver din rideerfaring og hvilket hold/niveau du ønsker prøvetime på. Bestyrelsen vil herefter tage stilling til, om der kan dispenseres for deltagelse i intro.kurset, samt hvilke dage du har mulighed for at få en prøvetime.

Det praktiske

Du kan læse mere om dressurundervisningen på HVR her - og se vores holdoversigt her.

Det er en ufravigelig betingelse for at få plads på et ridehold, at du har deltaget i ENTEN et intro-kursus ELLER min. 1 prøvetime.

Intro.kurser bookes ved at du opretter en profil under "Opret profil" (øverst til højre) og herefter tilmelder dig et intro.kursus under "Tilmeldinger" - "Arrangementer".

Hvis der ikke er ledige pladser eller ventelistepladser til de næste intro.kurser, kan du sende en mail til info@hvr-rideklub.dk med en forespørgsel.

Uanset om du deltager i intro.kursus eller en prøvetime, er prisen den samme: kr. 200,-