Dressur

Lige når du starter til ridning, kan det være nok bare at skulle holde holde styr på din egen balance samtidig med, at du skal forsøge at styre hesten rundt, så den ikke bare standser på midten (det gør rideskoleheste nemlig tit, når de kan slippe afsted med det). Efterhånden som du bliver bedre og får mere styr på sin egen krop og på hesten, vil du sikkert få lyst til at prøve nye øvelser. Det er ikke længere nok, at hesten bare følger efter den foran - nej, nu vil du styre selv; Hvor og hvornår hesten drejer, hvilken gangart den går i og hvornår den stopper.

Jo bedre man bliver, jo mere overskud vil du få. På et tidspunkt vil du måske have så meget overskud, at dét, at styre hesten rundt heller ikke længere er nok - nu vil du "ride" hesten; Få den til at arbejde sammen med dig, som en helhed. Når man har fået så meget styr på sin egen krop at man fuldstændig selv kan styre hvor og hvornår man tager i tøjlen, om man lægger benene til den eller ej – kan man begynde at ride hesten ”i holdning” – dvs. at hesten begynder at bruge sine muskler mere optimalt, den får sin bagpart ind under sig, løfter ryggen på og søger frem med næsepartiet.

Du kan se holdoversigten her

På rideskolen rider vi dressur på 3 forskellige niveauer:

Begynder

Som begynder skal du lære det mest basale omkring ridningen; Start, stop, at dreje hesten rundt, skifte gangart og lave de mere simple dressurfigurer (volter, slangegange, skråt igennem, o.s.v.). Derudover lærer du også at håndterer og omgås hestene på en sikker og forsvarlig måde, ligesom du skal lære at at sadle af og op – det at gå til ridning er ikke kun at sidde på hesten, men også at omgås den.

Letøvet

Som letøvet har du styr på de mest basale ting, du kan selv gøre hesten klar til ridetimen og sadle af efter. Du har nogenlunde styr på din krop når du sidder på hesten og kan selv styre den rundt i alle tre gangarter. Du kender de basale dressurøvelser.

Øvet

Som øvet rytter har styr på de basale dressurøvelser, du har så meget styr på din krop at du kan/er klar til at begynde at arbejde videre med hesten, så den begynder at arbejde sammen med dig og arbejde frem mod at komme til at gå i en holdning der er passende for den.

Vær opmærksom på at denne holdbeskrivelse kun er vejledende, ligesom niveauet på holdene kan ændre sig løbende.